Volg Fireplace op Facebook
Volg Fireplace op Twitter
Volg Fireplace op Google +
Volg Fireplace op Pinterest
Volg Fireplace op Youtube
Zoeken
Laan van Everswaard 57-59, 4617 LH Bergen op Zoom
Tel. 0164 - 261 909   info@fireplace-haarden.nl
Openingstijden: Vandaag geopend 9.00 - 16.30 uur
8 December 2017

De winter is weer in aantocht en we hebben weer massaal de CV of houtkachel aan staan. De stoofpotten en stampotten staan weer op het vuur: we hebben de barbecue weer ingeruild voor het fornuis. Jammer, want waarom zouden we alleen in de zomermaanden barbecuen? De wintermaanden lenen zich uitstekend voor het aansteken van de barbecue. Niets is zo gezellig als een knisperend houtvuur en de aangename warmte, juist in de winter!

Ingrediënten van een winterbarbecue

Juist in de winter zijn er ook een heleboel seizoensproducten beschikbaar. Deze zijn vaak erg geschikt om low and slow mee te barbecuen. Zo kunt u vlees prima combineren met groenten. Denk hierbij eens aan een stoofpot met wild zwijn of hertenvlees. Maar ook geroosterde groenten met bijvoorbeeld pompoen doen het erg goed bij een winterbarbecue. Ook de lekkerste desserts komen van de winterbarbecue zoals gegrilde banaan met vanille-ijs of S’mores!

Tips voor een geslaagde winterbarbecue

Om uw (wellicht eerste) winterbarbecue zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij nog een aantal tips voor u op een rij gezet:

  1. 1. Gebruik nooit spiritus, alcohol of benzine om uw barbecue aan te steken. Ook in de winter kunt u prima de barbecue aansteken met aanmaakblokjes.
  2. 2. Gebruik briketten in plaats van houtskool. Deze branden namelijk langer en gelijkmatiger op. 
  3. 3. Gaat u gebruik maken van een elektrische barbecue? Let dan op met sneeuw en regen!
  4. 4. Gebruik hittebestendige handschoenen. Niet alleen handig voor eventuele vonken, maar het is ook nog eens lekker warm.
  5. 5. Neem de tijd en zet wat extra vuurschalen weg voor u en uw gasten. 

Inspiratie pagina van Morsø Nederland

Op de inspiratiepagina van Morsø Nederland vindt u nog veel meer recepten die u kunt gebruiken voor een winterbarbecue.

 

In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment barbecues die uiterst geschikt zijn voor een winterbarbecue. Wat dacht u van de Morsø Forno, Hot Rod Grill V8 barbecue of een stijlvolle barbecue van Dancook.

Hot Rod Grills

Nu gratis cover bij aankoop Hot Rod Grill BBQ!